Retreat i midsommartid 20/6

Välkommen till ekogården Melipona, Renbergsvattnet 123.
Söndagen 20/6 2021 Kl 9.30-20.00. Pris: 1100 kr inkl middag och fika.

Starta sommaren med ett heldagsretreat i medveten närvaro under årets näst längsta dag! Vi bjuder in dig till en dag med praktiska övningar såsom, gående meditation, yoga, andning, samtal och ceremoni, inramad av skog, hästhagar och ängar. Detta är ett retreat för dig som längtar efter återhämtning, inre balans och kontakt med naturen. Nina Åkerlund, coach (Zen coaching) samt lärling på den shamanska vägen och yogaläraren Sofia Lindblom guidar dig varsamt under dagen på ekogården Melipona, i Renbergsvattnet norr om Burträsk.

Vid Sommarsolståndet lutar jordaxeln allra närmast solen. Ljuset är som starkast och dagarna som allra längst. I alla tider har vi firat vid denna högtid. Runt eldar, midsommarstång, med blommor, läkeörter, danser och i ceremoni har vi reflekterat över vilka vi är och vart vi är på väg. 

På tröskeln till denna portal kallar solen oss att minnas och fira vår egen blomstring och kraft. Under dagen kommer vi vandra i Gammelskogen med öppna frågeställningar (embodied inquiry) – ett inre fokuserat utforskande, och låter jord-, vind-, vatten- och eld- elementen vara våra välvilligt reflekterande spegelbilder. Att konsultera elementen är en uråldrig metod för att stärka inre balans, skapa harmoni och omfamna vår cykliska natur. 

Invävt under dagen yogar vi utomhus, under tak, i lugnt tempo och integrerar naturen och elementen i vår praktik. Yogan kommer att byggas från grunden med klasser som passar alla nivåer och erfarenheter.

Vi avslutar kvällen med gemensam middag, shamansk Blomstrings ceremoni och vilsam yinyoga vid elden.

Praktiskt

Egen lunch medtages och kan tillagas i uteköket. Te, kaffe och frukt bjuds på under dagen och det finns möjlighet till bastu under lunchen. 

Till middag serverar vi en vegetarisk soppa med gårdens egna råvaror och nybakt bröd från bagarstugan. Ekologiskt och närproducerat. Middagen ingår i kurspriset. 

TA MED:
– anteckningsblock, penna
– badkläder, handduk, en extra att sitta på i bastun
– lunchlåda, varma kläder, regnkläder, solskydd, myggmedel
– Bekväma skor, stövlar om det regnar, ev. ombyte. 
– Yogamatta/liggunderlag, filt och kudde till yogan
– vattenflaska 

Antal deltagare 8 st (om inte restriktionerna för sammankomster ändras)

Bokning sker via mail OCH betalning!
Maila sofia@solyoga.se Betala via Swish 1232255719. (se bokningspolicy nedan) Kvitto fås via mail.

Pris heldag inkl Middag: 1100kr 
(Boknings avgift 350kr +kurskostnad 750kr = 1100kr) 

Kursledare: 

Nina Åkerlund, skådespelare, uppvuxen i Skellefteå och har sedan 25 år varit verksam i Stockholm. Utbildad vandringsledare för låglandsvandring och certifierad coach. Nina ger privata Zen Coaching sessioner och workshops för grupper. Hon är lärling på den Nordamerikanska Shamanska vägen, Sweet Medicine Sundance Path och har under flera år haft glädjen att assistera Shakti Yoga retreats och Tao Tantric Tempel Arts för Mira Moonya och Anna Maria Hernmarck. 

Sofia Lindblom, yogalärare, grafisk formgivare och tvåbarnsmamma. Bosatt i Skellefteå med rötterna från Renbergsvattnet, dock ej från just denna gård. Sofia är yogalärare sedan 2009 och har flera yogaformer i verktygslådan: Vinyasayoga, GravidYoga, YinYoga, Restorative Yoga och Yoga Nidra. Även meditation och pranayama ingår i Sofias lugna guidning. Sofia brinner för att ge en så tillgänglig yogaupplevelse som möjligt utan prestation men med återhämtning av sig själv.

Bokningspolicy för retreatet 

Bokning gäller bara om deltagaren har både mailat och betalat innan 13/6.
Avbokar retreatet innan 13/6 återbetalas hela summan. Vid senare avbokning än 7 dagar, återbetalas kursavgiften men inte bokningsavgiften. 

Vi svara snabbt, har du några frågor mejla: 
Nina moveintoclarity@gmail.com
Sofia sofia@solyoga.se

Platsen 

Retreatet är ett samarbete med ekogården Melipona Renbergsvattnet 123, 30 min med bil söder om Skellefteå. På länken till deras sida hittar du mer information om hur du hittar hit. 
Länk till kursgården https://melipona.se 

Kommer du långväga och vill boka ett av deras rum? Kanske kommer du en dag tidigare eller vill stanna lite längre. Gå då in på deras sida och boka rummet direkt hos dem via deras hemsida. 

Ekogården drivs av Johanna och Robert Sundin, deras verksamhet bygger på enkelhet och ekologi. Här bor även deras hundar, katter, får, höns och hästar. Under retreatet har vi tillgång till uteköket, bastun, sjön, bagarstugan och ett nybyggt utedass.